Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Hurmav hummus ja krõmpsuv nõgesekrõbeleib

Kursusel õpitakse valmistama kikerhernestest erinevaid hummuseid ning saadakse teada, mida saab kasutada kikerherneste asemel, et hummuseid valmistada.

Koolituse käigus valmistame:

  • klassikalist hummust;
  • karulauguhummust;
  • peedihummust;
  • oavõiet päikesekuivatatud tomatitega;
  • šokolaadihummust;
  • nõgesekrõbeleiba seemnetega.

Klassikaline hummus – hummust võib tegelikult valmistada kõikidest kaunviljadest, sest neis on piisavalt tärklist ja valku, et püreestades moodustuks ühtlane kohev kreem. Meie kasutame kikerherneid.

Karulauguhummus – hea tervislik kevadine vitamiinipomm, mis sobib nii leivakatteks, salatikastmeks kui köögiviljade dipikastmeks.

Peedihummus – sobiv täiendus pea kõikide taimetoitude juurde. Peeti keetes tuleb meelde jätta, et seda keedetakse ilma soolata (sool halvendab peedi maitset).

Oavõie päikesekuivatatud tomatitega – tervislik suupisteamps näkileivale või koos juurviljakangidega igale peolauale. Tervislik valik perele mõnusaks näksimiseks filmi- või mänguõhtule.

Šokolaadihummus – hummus võib olla ka magus, sel juhul võib kasutada maapähklivõid või mõnda meelepärast magusainet, nt apelsini vms. Võib süüa eraldi magustoiduna, määrida saiale või kasutada dipikastmeks puuviljadele.

Nõgesekrõbeleib seemnetega – omaküpsetatud krõbeleib on maitsev ja hea, sest tead täpselt, mida sa sinna sisse panid. Seda krõbeleiba võib rahuliku südamega igal ajal hummusega krõbistada.


Koolituse läbinu:

  • teab, mis on hummuse põhikoostisaine ning millega seda asendada;
  • osakab valmistada erinevaid hummuseid, sealhulgas ka magusat hummust;
  • oskab valmistada krõbeleiba;
  • teab, et krõbeleiva valmistamiseks sobib hästi nõges.

 

Palun võtke kaasa oma põll ja toidukarp, kuhu saab panna toidu kaasavõtmiseks (juhul, kui seda üle jääb).

 

Foto: Jaan Heinmaa

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega

Aeg

esmaspäev
12. mai 2025
kell 17.30–20.30

Maht

4 tundi

Hind

48 eurot

Koolitusjuht

Merike Harvo

5690 1707

merike.harvo@kultuur.ee