Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume täiskasvanud õppijale kursuseid erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Aserbaidžaani traditsiooniline toit

Novruz ehk kevadpüha Aserbaidžaanis (aseri keeles Novruz Bayramı) on traditsiooniline püha, millega tähistatakse astronoomilist kevadist pööripäeva ja kevade saabumist. Seoses sellega korraldame Aserbaidžaani toidu õpitoa.

Aserbaidžaani rahvusköök on väga rikkalik ja mitmekesine. Põhiroogi valmistatakse peamiselt lambalihast, veiselihast, samuti kodulinnu- ja ulukilihast, köögiviljadest ja riisist. Võrdlemisi palju tehakse toite hakklihast, kasutatakse palju vürtse ja maitsetaimi, nagu koriander, basiilik, till, kurkum jt.

Aserite eriline austus kuulub leivale. Leiba peetakse toidulaua peamiseks rikkuseks ja seda valmistatakse väga erinevaid sorte. Laual on alati rikkalikus valikus kõikvõimalikku maitserohelist, värskeid tomateid ja kurki (talvel soolatud või marineeritud).

Eriline koht sealses rahvusköögis kuulub ka maiustustele ja kondiitritoodetele, millega traditsiooni kohaselt lõpetatakse iga söögikord.

Õpitoas valmivad üheskoos

  • Balõk lävängisi ehk kreekapähkli,-sibula,-alõtšakastega täidetud kala. Garniiriks riis.
  • Peedisalat küüslaugu-ja kreekapähkliga.
  • Punase sibula salat sumahhi-ja tilliga.
  • Ütšgulag pahlavaa ehk magustoit lavašši-ja pähklitega.

Kohapeal valminud toite saab õpitoa lõpus ise nautida.

Kui võimalik, palume osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Täname!

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega

Aeg

laupäev
7. märts 2025
kell 11.00–14.00

Maht

4 tundi

Hind

52 eurot

Koolitusjuht

Sigre Suurvarik

5887 7165

sigre.suurvarik@kultuur.ee