Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.
Novruz ehk kevadpüha Aserbaidžaanis (aseri keeles Novruz Bayramı) on traditsiooniline püha, millega tähistatakse astronoomilist kevadist pööripäeva ja kevade saabumist. Seoses sellega korraldame Aserbaidžaani toidu õpitoa.
Aserbaidžaani rahvusköök on väga rikkalik ja mitmekesine. Põhiroogi valmistatakse peamiselt lambalihast, veiselihast, samuti kodulinnu- ja ulukilihast, köögiviljadest ja riisist. Võrdlemisi palju tehakse toite hakklihast, kasutatakse palju vürtse ja maitsetaimi, nagu koriander, basiilik, till, kurkum jt.
Aserite eriline austus kuulub leivale. Leiba peetakse toidulaua peamiseks rikkuseks ja seda valmistatakse väga erinevaid sorte. Üheks parimaks toiduks peavad aserid pilaffi. Aserbaidžaanis, mida võib pidada riisi üheks kodumaaks, valmistatakse enam kui 200 erinevat liiki pilaffi. Laual on alati rikkalikus valikus kõikvõimalikku maitserohelist, värskeid tomateid ja kurki (talvel soolatud või marineeritud). Üks populaarsematest toitudest on dolmaa. Aserbaidžaani dolmaal on palju omadusi, mis eristavad seda teistest rahvusköökide sarnastest roogadest. Viimase nime alla koondatakse mitmeid roogasid erinevate retseptidega. See on tingitud asjaolust, et aserbaidžaani keeles tõlgitakse “dolma” “täidetuna, täidisena” ja ei täideta mitte ainult viinapuulehti, vaid ka köögivilju. Dolmaa roogade valmistamise tehnoloogia ei pruugi olla sama, kuid sellel on ühised omadused sõltumata retseptist.
Eriline koht sealses rahvusköögis kuulub ka maiustustele ja kondiitritoodetele, millega traditsiooni kohaselt lõpetatakse iga söögikord. Aserbaidžaanis valmistatakse ammustest aegadest šäkär tšöräk ehk omapärased magusad või küpsised.
Kohapeal valminud toite saab õpitoa lõpus ise nautida.
Kui võimalik, palume osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Täname!
Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega