Usume elukestvasse õppesse. Pakume täiskasvanud õppijale kursuseid erinevates eluvaldkondades.
Novruz ehk kevadpüha Aserbaidžaanis (aseri keeles Novruz Bayramı) on traditsiooniline püha, millega tähistatakse astronoomilist kevadist pööripäeva ja kevade saabumist. Seoses sellega korraldame Aserbaidžaani toidu õpitoa.
Aserbaidžaani rahvusköök on väga rikkalik ja mitmekesine. Põhiroogi valmistatakse peamiselt lambalihast, veiselihast, samuti kodulinnu- ja ulukilihast, köögiviljadest ja riisist. Võrdlemisi palju tehakse toite hakklihast, kasutatakse palju vürtse ja maitsetaimi, nagu koriander, basiilik, till, kurkum jt.
Aserite eriline austus kuulub leivale. Leiba peetakse toidulaua peamiseks rikkuseks ja seda valmistatakse väga erinevaid sorte. Laual on alati rikkalikus valikus kõikvõimalikku maitserohelist, värskeid tomateid ja kurki (talvel soolatud või marineeritud).
Eriline koht sealses rahvusköögis kuulub ka maiustustele ja kondiitritoodetele, millega traditsiooni kohaselt lõpetatakse iga söögikord.
Kohapeal valminud toite saab õpitoa lõpus ise nautida.
Kui võimalik, palume osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Täname!

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega