Kursusel räägime sellest, kuidas suurendada maitsvate taimsete jõuluroogade osakaalu pühadelaual.
Koolitusel on menüüs:
- veganvorstid – tegemist on gluteenivabade taimsete vorstitega. Kui soov on, et taimsed vorstid näeksid välja eriti mustad, võib kasutada ka sojakastet;
- hapukapsas suitsutofu, punaste ubade ja kartulitega – kartul ja kapsas on peaosas, oad ja tofu lisavad toekust ning mõnusa maitsenüansi;
- tabbouleh-salat granaatõunaseemnete, kinoa ja mangoga – tegemist on mahlase salatiga, mida traditsiooniliselt valmistatakse kuskussist, kinoast või bulgurnisust koos tomati, kurgi ja ohtra värske maitserohelisega. Väga olulisel kohal on salatis värske münt;
- ahjukõrvitsatamp – seda rooga on mugav valmistada ahjuplaadil, sest just ahjus röstituna maitseb kõrvitsatamp eriti hõrgult. Ei mingit potti ega keetmist ega kasulike ainete kadu keeduvette;
- mandli-moonikeeks vaarikatega – see keeks jääb seest mõnusalt niiske ja pakub koos vanillikreemiga tõelise naudingu.
Koolituse läbinu:
- teab, kuidas mitmekesistada oma pühadelauda taimsete roogadega;
- julgeb katsetada traditsioonilise hapukapsa asemel veidi teistsuguse pühadekapsaga;
- teab, et lisaks nisujahule saab maitsvaid küpsetisi näiteks ka hirsi- ja kinoajahust;
- oskab valmistada kõrvitsast maitsvat pühaderooga.
Palun võtke kaasa oma põll ja toidukarp, kuhu saab panna toidu kaasavõtmiseks (juhul, kui toitu üle jääb).
Grupis on kuni 10 inimest.
Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu ka õppekorralduse alustega