Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume täiskasvanud õppijale kursuseid erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Merike Kandar

Merike ütleb: “Kõik saab alguse lapsepõlvest – kodust, kust saame oma teekonnale erineva sisuga reisikotid kaasa. Sügaval nõukogude ajal oli toidukaupade valik olematu. Minu Hiiumaa lapsepõlvekodus valmistati ja kasvatati väga palju ise, alates kanadest kuni vikerforellideni välja.

Mäletan roheliste kohviubade ahjus röstimisest levivat aroomi ja tunnet, kuidas kohvilõhnu nautisin. Kohviveski surin, millega jahvatsime ube ning tassis olevale purule kuuma vee peale valasime. Mulle nii väga meeldis kohvi maitse.”

Merike on toidumaailmas tegev olnud 25 aastat. Ta on tegelenud jaekettidele suunatud toodete sortimentide pakkumiste, järelteenindusega, koolituste ja toodete esitlustega. Merike on otsinud välismessidelt maitseid, mis võiksid siinseid inimesi kõnetada. Teda on puudutanud sügavalt unustamatud kohtumised väiketootjatega, kes pühendumise ja kirega panustavad oma toodete arengusse.

Need südamega loodud kogemused inspireerisid Merikest avastama kohvimaailma eriimelisi kihte. Ta soovis mõista, kust tulevad kohviubadel nii erinevad maitsed ja aroomid. Avaramat pilti ja arusaamu kohvi väärtusest ja mõjudest on aastate jooksul enim muutnud tudeerimine Firenzes asuvas Espresso Akadeemias. Väärtuslik oli ka osalemine kohviubade teekonnal korjamisest kuni tassi jõudmiseni Franco Caffee röstikojas. „Need kogemused on olnud silmiavavad,“ ütleb Merike. Olles õppinud, kui oluline on tema töö juures erinevate kohvisortide ja nende kvaliteedi ning puhtuse äratundmine, jagab Merike oma kogemusi ning teadmisi mitmesugustel koolitustel. Tõstes inimeste teadlikkust kohvist, annab ta sinna juurde ka praktilisi nippe parima kohvi valmistamiseks.

 

Foto: erakogu