Jõululaud ei pea olema lookas sealihast ja –süldist, vaid see võib olla ka täiesti taimne. Siin kursusel õpimegi valmistama taimseid jõuluroogi.
Koolitusel on menüüs:
- punane kapsas kirssidega – retsepti saab vastavalt maitsele kohandada: mõnikord on isu veidi magusama, teinekord jälle veidi hapukama kapsa järele. Punane kapsas sisaldab kaks korda rohkem C-vitamiini ja neli korda rohkem karotenoide kui valge peakapsas. Nagu kõikide karotenoide sisaldavate köögiviljade puhul, tasub ka punase kapsa kuumutamisel kasutada õli;
- traditsiooniline hapukapsas (hapukapsas apelsinimahla ja ploomidega) – hapukapsa valmistamine on lihtne ja tegelikult on kapsas alati ka maitsev, isegi kui sa ei tee seda tavapärasel viisil, vaid kasutades esmapilgul tavapäratuid koostisaineid. Kui soovime hapukapsale veidi särtsu anda, siis lisame jupi ingverit;
- kartuli-tüüminani-tomativorm – suurepärane kõrvalroog pühadelauale: mahlane, pealt krõbe, seest suus sulavalt pehme. Ja millise imelise lõhnaga täitub kodu, kui vormiroog ahjus küpseb!
- ahjukõrvits küüslaugu-tšilliõliga – ahjus küpsenud kõrvits on maitsev ja hea, eriti kui seda üle ei küpsetata, vaid kõrvits jääb mõnus krõmps. Pühadekõrvitsa maitsestamiseks sobivad hästi küüslauk ja tšilli, samuti salvei. Kes tšillisõber ei ole, võib selle õlile lisamata jätta;
- kräsupea – väga mahlane ja maitsev kräsupeakook. Pühade ajal saab seda teha külmutatud kirssidega. Suvel maitseb hea ka värskete maasikate või vaarikatega.
Koolituse läbinu:
- oskab valmistada maitsvaid taimseid jõuluroogi;
- julgeb lisada jõululauale rohkem taimseid roogi;
- oskab traditsioonilisi jõuluroogi valmistada ilma loomsete toiduaineteta ning teab, mida millega asendada.
Kui võimalik, siis palun osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Nii vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Aitäh!

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu ka õppekorralduse alustega