Koolituse käigus saadakse teada, kuidas valmistada erinevaid taimseid suppe, millest mitmeid ollakse harjunud valmistama lihaga.
Koolituse käigus valmistame:
- seljanka – mitme koostisosa puudumise tõttu ei saa seda päris klassikaliseks seljankaks nimetada, kuid seni ei ole küll keegi öelnud, et supp ei maitseks nagu seljanka. On ju sellesse suppi koondunud mõnusad maitsed ja toekas konsistents;
- minestrone – see on üks vahva köögiviljasupp, mida saab valmistada parasjagu just sellest, mida kodus külmkapis leidub. Igal juhul valmib maitsev Itaalia juurtega ja puhtalt taimne supp;
- köögiviljaborš hapukapsaga – sellesse suppi sobib ideaalselt sellerimaitse, seepärast kasutame retseptis nii juur- kui ka varssellerit. Kui suvel on peenrast võtta lehtsellerit, võib suppi maitsestada ka vaid sellega. Lehtseller annab köögiviljasupile kaunist rohelist värvi ja head maitset;
- punase kapsa püreesupp – selle supi välimus võiks saada “maailma kõige kaunima” supi tiitli. Ausõna! Lisaks on punane kapsas väidetavalt 10 korda tervislikum kui tavaline kapsas, sest punases kapsas on rohkem c-vitamiini, olulisi antioksüdante ja rohkelt flavanoide. Lisaks kõigele maitseb see supp väga hästi ja seda pole üldse keeruline valmistada.
Koolituse läbinu:
- oskab valmistada maitsvaid, tervislikke suppe;
- teab, kuidas valmistada seljankat täistaimsena nii, et seljanka maitse ei lähe kaotsi.
Kui võimalik, siis palume osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Nii vähendame koolituse järgselt põllede pesemist säästes sellega vett ja loodust. Aitäh!

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu ka õppekorralduse alustega