Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Prantsusepäraste leibade küpsetamise põhitõed algajatele

See kursus on neile, kes on kunagi soovinud küpsetada kodus imelist värsket valget leiba. Saate teada kõike, mida on vaja teada taignast: kuidas teda ellu äratada, töödelda ja kauniteks pätsideks vormida.

François seletab seda protsessi, mis toimub taigna sees, lihtsal ja selgel viisil – retseptide asemel õpite põhimõtteid, mis lubavad teil luua kodus oma leib, ilma et tekiks vajadust retseptiraamatu järele. Sissejuhatava kursuse järel on teil eluaegsed teadmised leivategemise põhitõdedest.

Kursusel keskendume valge taigna tegemise alustele. Õpime, kuidas tainast erineval moel vormida – suuremad pätsid, baguette`id ja väiksed kuklid esimeses osas ning fougasse`id, ciabattad ja focacciad teises osas.

François näitab, kuidas jõuda professionaalse tulemuseni igas koduahjus küpsetades ja teisigi trikke, mis teevad teie leiva selliseks nagu oleks see tulnud prantsuse pagaritöökojast. Räägime ka ajastusest ja sellest, kuidas edukalt küpsetada siis, kui elu on kiire.
Teeme tõelise leiva, kasutades ainult jahu, vett, soola ja pärmi.

NB! Kursuse töökeel on inglise keel.

Ülemisel pildil on esimese astme kursuslaste küpsetatud leivad.

Kursus koosneb kahest moodulist:
Esimesel korral  keskendume leivavalmistamise põhioskustele ja küpsetame klassikalist valget leiba ja baguette. 
Teisel korral
  jõuame järgmisele tasemele: õpime, kuidas käsitseda pehmeid taignaid, et teha klassikalist prantsuse fougasse`i, samuti focacciat ja ciabattat. Tutvustame uusi mõisteid nagu eeltainas, mis on vajalik teadmine sellel puhul, kui jätkate edasijõudnute taseme haputaigna kursusel.

Kursuse lõpuks on iga osaleja teinud praktiliselt läbi leivategemise kõik etapid ja omandanud selleks vajalikud oskused.

Kursuste korraldusega tutvu lähemalt siin

 

Aeg

esmaspäeviti kell 17.30 - 20.30

1. grupp 7. oktoober - 14. oktoober 2019 - ootenimekiri

2. grupp 11. november - 18. november 2019

Maht

8 tundi

Hind

56 €

Asukoht

Estonia pst 5a
I korruse õppeköök

Registreeru

Prantsusepäraste leibade küpsetamise põhitõed algajatele

  • Maksja andmed

    Täita kui maksja erineb osalejast
  • Pärast registreerimislehe täitmist ja saatmist väljastab Tallinna Linnakantselei Teile arve e-posti teel õppetasu maksmiseks, mis ühtlasi kinnitab ka Teie registreerumist kursusele.

  • Kohtumiseni Tallinna Rahvaülikoolis