Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Lihavõttetoidud

Traditsiooniliselt lõpeb lihavõttepühadega pikk paast ning koos tärkava loodusega saame rõõmustada ka oma maitsemeeli ja kõhtu. Kevadisele ajale kohaselt püsime kergemal toiduvalikul ning valmistame road kanast, kohupiimast, puuviljadest-marjadest ja isegi kastanist. Täidetud munad valmistame aga sootuks uues võtmes.

Koolitusel valmistame üheskoos:

  • kanafilee Valencia moodi – Valencia on Hispaania piirkond, mis on kuulus apelsinide poolest. Selles roas ongi ainult kaks peategelast – kana ja apelsinid, kõik muu aitab maitsed kokku siduda;
  • kastanisupp – Eestis kasvav kastanipuu on hobukastan, mille viljad süüa ei kõlba. Seetõttu tuleb kastanite järele minna siiski poodi ja osta näiteks Euroopas kasvava pöögiliste sugukonda kuuluva hariliku kastani vilju. Kastan sisaldab isegi rohkem tärklist kui kartul, aga ka ka rohkelt süsivesikulisi kiudaineid ja kergesti omastatavaid valke. Poolkuivatatud praetud kastanitest valmistatud supp on koos lisandite – apelsini, hapukoore ja roseepipraga tõeline pühaderoog;
  • suur kohupiimakorp ploomidega – pärmitainaga kohupiimakorbid on lihavõttepühade klassika. Valmistame ühe suure vormikorbi, millele anname mahlasust ploomide või mõne muu puuviljaga;
  • rullbiskviit kohupiima-ananassitäidisega – see on eriliselt õhuline ja õrn rullbiskviit, mida on hea niisama süüa, ent kasutada ka vene köögist tuntud magustoidu šarloti valmistamiseks. Õpime rullbiskviidi küpsetamist, täitmist ja rulli keeramist;
  • „täidetud munad“ – valmistame laste ja küllap ka suurte rõõmuks hoopis üllatusmunadest! Täidiseks kohupiima-valge šokolaadivaht ja aprikoosipoolik, nii et muna nagu muna ikka.

Koolituse läbinu:

  • oskab valmistada nii pärmitainast kui ka õhulist biskviiti;
  • oskab valmistada menüüs olevaid toite.

Kui võimalik, siis palun osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Nii vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Aitäh!

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu ka õppekorralduse alustega

Foto: Kristi Metsa

 

Aeg

neljapäev
31. märts 2022
kell 17.30-20.30

Maht

4 tundi

Hind

44 eurot

Koolitusjuht

Merike Harvo

5690 1707

merike.harvo@kultuur.ee