Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Kuninglik lõhe

Lõhe on räime kõrval kõige ostetum kala Eestis. Mis on väga hea, sest lõhe pakub meile kasulikke asendamatuid oomega-3-rasvhappeid, mida organism ise ei ole võimeline tootma. Enamasti kasutame hinnalist kala soolamiseks ja ahjus küpsetamiseks. Koolitusel õpimegi selgeks ühe klassikalise ja ühe veidi teistmoodi soolamisviisi, valmistame lõhet pannil ja küpsetame väga madalal kuumusel ahjus.

Lõhetöötoa menüüs on:

  • kiirsoolalõhe õliga – kalameeste retsepti järgi valmistatud õrnsoolalõheviilusid võib süüa juba 1–2 tunni pärast;
  • kirsoolalõhe mustikatega – siin soolame terve filee, lisame mustikaid ja peagi on kauni lisavärvi saanud kala söömiseks valmis. Sobib muide imehästi jõululauale!
  • pannilõhe – pannil valmivad lõhetükid kiiresti ja ei teki ka ohtu kala ära kuivatada. Kõrvale valmistame klassikalise võikastme sidruni ja küüslauguga ning tulemuseks on ehtne gurmee!
  • madalal ahjukuumusel küpsenud lõhe – teeme selgeks sellise küpsetusviisi rusikareegli ehk seose kala kaalu, ahju kuumuse ja küpsetamisaja vahel ning tõenäoliselt ei küpseta te enam kunagi väärt lõhet üle.

Koolituse läbinu on osalenud menüüs olevate toitude valmistamise protsessis ja on tutvunud selleks vajalike oskustega.

Foto raamatust “Lõhe ja forell. Kuninglikud kalad meie köögis”, fotograaf Jaan Heinmaa

Kursuste korraldusega tutvu lähemalt siin.

Koolitusele registreerimine avatakse juunis.

 

 

 

Aeg

kolmapäeval, 23. oktoobril 2019
kell 17.30-20.30

Koolitusele registreerimine avatakse juunis.

Maht

4 tundi

Hind

40 €

Asukoht

Estonia pst 5a
I korruse õppeköök