Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Kuklid, sepikud, karaskid, II grupp

Kui värske kukli ja pehme karaski isu peale tuleb, siis peab hea retsept ja õiged toorained lähedalt võtta olema. Tutvustame ja kasutame jahusid, mis on nisu- ja rukkijahu kõrval varju jäänud: sepiku-, odra ja maisijahu ning valmistame täidisega rullsepiku, kiired kuklid, mis ei vaja kergitamist, ja maisikaraski. Kõige selle varjus maandame talvestressi ja tegeleme tainateraapiaga.

 

Koolitusel valmistame üheskoos:

  • Täidisega rullsepik – pärmiga kergitatud tainas valmib suures osas sepikujahust, täidiseks kasutame sulatatud või toorjuustu ja sobivaid lisandeid ning ürte ja riivjuustu. Kergitame tainast, rullime lahti ja uuesti juba koos täidisega kokku. Samuti õpime, kuidas saab sepikule krõbeda kooriku.
  • Kiired kuklid – need on kuklinälja peletamiseks parimad, sest värsked kuumad kuklid on laual napilt 30 minutiga! Tainas kasutame odra- ja nisujahu ning kaerahelbeid. Kergitada ega vormida pole vaja.
  • Krõbeda koorikuga kuklid – õpime valmistama suuri pehmeid, seest õhumullidega ja samas pealt oivaliselt krõbedaid kukleid. Tainas kasutame nisu- ja sepikujahu.
  • Maisikarask – tänu maisijahule on see kenasti kuldkollane, õrnalt magusapoolse mekiga ja isegi natuke õhuline. Maitseb suurepäraselt nii ahjusoojalt kui ka jahtunult, nii moosiga kui ka soolaka võiga.

Kuklitele määrimiseks valmistame Saksamaal väga levinud leivakatte obazda kahes versioonis.

Koolituse läbinu:

  • teab sepiku-, odra ja maisijahu kasutamise võimalusi
  • oskab valmistada nii pärmiga kergitatud tainast kui ka pärmita tainast kuklite küpsetamiseks
  • tunneb rullsepiku, maisikaraski, kiirete kuklite ja krõbeda koorikuga kuklite valmistamise võimalusi ja etappe.

Tutvu ka õppekorralduse alustega.

Fotode autor Mai Grepp


Koolitusel osalenute tagasiside:

“Väga tore inimene, tema selgitused on lihtsad ja arusaadavad.”

Pakutud retseptid olid käepärastest tavaliselt kodus olevatest toiduainetest. Ettevalmistused olid lihtsad, kuid tulemus oli suurepärane ja väga maitsev.”

“Sõbralik, kogu tegevus sujus väga ladusalt ja positiivselt, sain päris mitu väga head ja maitsvat retsepti, meeldis väga.”

Aeg

neljapäev
21. mai 2020
kell 17.30 -20.30

Maht

4 tundi

Hind

36 €

Koolitusjuht

Erle Jõema

644 1149
5887 7165

erle.joema@kultuur.ee