Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Kuklid, sepikud, karaskid

Kui värske kukli ja pehme karaski isu peale tuleb, siis peab hea retsept ja õiged toorained lähedalt võtta olema. Tutvustame ja kasutame jahusid, mis on nisu- ja rukkijahu kõrval varju jäänud: sepiku-, odra ja maisijahu, ning valmistame täidisega krõbeda koorikuga kuklid, rullsepiku, supikuklid, kardemonikuklid ja maisikaraski. Kõige selle varjus maandame sügisstressi ja tegeleme tainateraapiaga.

 

Koolituse käigus valmistame:

  • Täidisega rullsepik – pärmiga kergitatud tainas valmib suures osas sepikujahust, täidiseks kasutame sulatatud või toorjuustu ja sobivaid lisandeid ning ürte ja riivjuustu. Kergitame tainast, rullime lahti ja uuesti juba koos täidisega kokku. Samuti õpime, kuidas saab sepikule krõbeda kooriku.
  • Supikuklid – siin saad nutikalt ära kasutada mis tahes järelejäänud supi, kui selle püreeks töötled. Või ostad mõne valmis püreesupi ja otsustad eri maitsega variante proovides, milline sulle kõige enam meele järele on.
  • Krõbeda koorikuga kuklid – õpime valmistama suuri pehmeid, seest õhumullidega ja samas pealt oivaliselt krõbedaid kukleid. Tainas kasutame nisu- ja sepikujahu.
  • Maisikarask – tänu maisijahule on see kenasti kuldkollane, õrnalt magusapoolse mekiga ja isegi natuke õhuline. Maitseb suurepäraselt nii ahjusoojalt kui ka jahtunult, nii moosiga kui ka soolaka võiga.
  • Ullapullad ehk võisilmakuklid – õpime, kuidas kõige lihtsamalt valmistada ülimaitsvaid kardemonikukleid.

Kuklitele määrimiseks valmistame Saksamaal väga levinud leivakatte obazda kahes versioonis.

Koolituse läbinu:

  • teab sepiku-, odra ja maisijahu kasutamise võimalusi
  • oskab valmistada pärmiga kergitatud tainast kuklite küpsetamiseks
  • tunneb rullsepiku, maisikaraski, supikuklite, kardemonikuklite ja krõbeda koorikuga kuklite valmistamise võimalusi ja etappe.

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega

Foto: Mai Grepp

 


Koolitusel osalenute tagasiside:

“Väga tore inimene, tema selgitused on lihtsad ja arusaadavad.”

Pakutud retseptid olid käepärastest tavaliselt kodus olevatest toiduainetest. Ettevalmistused olid lihtsad, kuid tulemus oli suurepärane ja väga maitsev.”

“Sõbralik, kogu tegevus sujus väga ladusalt ja positiivselt, sain päris mitu väga head ja maitsvat retsepti, meeldis väga.”

Aeg

kolmapäev
11. november 2020
kell 17.30 -20.30

Maht

4 tundi

Hind

36 €

Koolitusjuht

Erle Jõema

5887 7165

erle.joema@kultuur.ee