Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Körözött, oasupp ja pörkölt – maitsvad road Ungari köögist

Tallinna Rahvaülikool jätkab eestlaste sugulasrahva köögi tutvustamist! Seekordsel Ungari köögi koolitusel valmistame körözötti, oasuppi ja pörkölti. Esimene on tuntud leivamääre, teine aga rohelistest türgi oa kauntest valmistatud lihata supp, mida Ungaris laialdaselt teatakse ja armastatakse. Suppi keedetakse pigem suvel ja kombe kohaselt süüakse pooljahedalt, kuid loomulikult sobib see valmistamiseks ka eestimaisel kevadtalvel.

Pörkölt on tuntud kui tüüpiline Ungari toit. See on tummine, eeskätt loomalihast valmistatud lihakaste, mis valmib mitu tundi. Pörkölti kõrvale sobib süüa klimpe. Ungari klimbid pole siiski need meie kanalihasupist teada-tuntud, vaid hoopis oaterasuurused ussilaadsed klimbikesed, mis asendavad makarone või kartulit. Pörkölti kõrvale teeme särtsaka äädikase kurgisalati sibulaga.

Kursusel osalenu saab ülevaate kolmest Ungari tuntud toidust ning oskab neid iseseisvalt valmistada.

Kui võimalik, siis palun osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Nii vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Aitäh!

 

Õppekavarühm: Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega

Aeg

esmaspäev
3. mai 2021
kell 17.30-20.30

Maht

4 tundi

Hind

32 €

Koolitusjuht

Merike Harvo

5690 1707

merike.harvo@kultuur.ee