Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Kelmikad keeksid. Soolased ja magusad

Keeks kuulub Inglismaal kellaviietee juurde – miks mitte see vahva traditsioon üle võtta ning nautida meilgi isetehtud maitsvaid küpsetisi aasta ringi.

Koolitusel küpsetame 6 erinevat, nii soolaseid kui ka magusaid keekse:

  • klassikalise Inglise banaanikeeksi ja teise gluteeni- ja suhkruvabana;
  • vahemerelise fetajuustu keeksi;
  • soolase naerukeeksi, kus keeksi lahti lõigates näete naerul nägu;
  • mooni-apelsinikeeksi;
  • rosina-martsipanikeeksi.

Kasutame erinevast materjalist ja kujuga keeksivorme. Näeme, mis vahe on metallist, keraamilistel, klaasist ja silikoonist keeksivormidel. Kuidas neid ette valmistada ja kas on ka erinevad küpsetusajad ja maitsed nendega küpsetades.

Vahemerelist keeksi on vahva pakkuda küllatulevatele sõpradele, naerukeeksi küpsetada koos lastega. Banaanikeeks sobib hästi nädalavahetuse hiliseks hommikusöögiks. Teistmoodi gluteeni- ja suhkruvaba keeksi eeskujul õpib osaleja ka teisi keekse muutma tervislikumaks.

Üheskoos saame selgeks kõikide erinevate keekside küpsetamise ning uusi kogemusi ja nippe erinevate keeksivormide kasutamisel.

Kui võimalik, siis palume osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Nii vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Aitäh!

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotod: Jaan Heinmaa

Aeg

esmaspäev
6. september 2021
kell 17.30-20.30

Maht

4 tundi

Hind

44 eurot

Koolitusjuht

Merike Harvo

5690 1707

merike.harvo@kultuur.ee