Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Jaka – imevili veganite toidulaual

Kursusel tutvustatakse veganite toidulauale kuuluvat puuvilja nimega jaka. Kuna jaka meenutab oma tekstuurilt liha, siis sobib see ideaalselt rebitud sealiha, kanaliha, krabiliha või mistahes liha asendamiseks. Eestis saame jakat osta konserveeritud kujul. Viljad on korjatud Lõuna- ja Kesk-Taist, peale korjamist pannakse need kiirelt purki, mistõttu on see maksimaalselt värske ja maitsekas. Jaka viljaliha sisaldab rohkelt C- vitamiini ja rohkem valku kui teised sarnased puuviljad (mango, õun).

Teeme tutvust ka vöneri ehk nisulihaga, mis on nisuvalgust valmistatud taimne toode. Vöner sobib väga hästi ka neile, kes on lihatoitudega harjunud, kuid soovivad näiteks liha osakaalu oma toidulaual vähendada.

Koolitusel on menüüs:

  • jaka barbecue-kastmes – tegemist on ülilihtsa roaga. Kuigi jaka on puuvili, valmistame seda lihaasendusena;
  • jaka kotletid vetikate ning kornišonikastmega – selles retseptis on palju koostisaineid, kuid tulemus on maitsev ning põnev;
  • vöneri võileib – mitmekülgne lihaasendaja neile, kellel gluteeniga probleemi ei ole. Mõnus soolane amps hommikuks või koos rohelise salatiga kerge lõuna- või õhtusöök.

Koolituse läbinu: 

  • teab, mis on jaka ning vöner;
  • oskab kasutada jakat ning vönerit toitudes lihaasendajana;
  • teab jaka kasulikke omadusi.

 

Kui võimalik, siis palun osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Nii vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Aitäh!

Õppekavarühm: Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega  

Fotod. Jaan Heinmaa

Aeg

kolmapäev
13. aprill 2022
kell 17.30-20.30

Maht

4 tundi

Hind

40 eurot

Koolitusjuht

Merike Harvo

5690 1707

merike.harvo@kultuur.ee