Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kontakt Liitu uudiskirjaga

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

Telliskivi 56
6733 965  ∕  5330 3390

info@kultuur.ee

Kontakt

Liitu uudiskirjaga

Kõik kursused

Aserbaidžaani toidu töötuba

Rahvuskultuuride päevi tähistame Tallinnas septembri kuus, kuid hea koostööpartneri soovil pakume võimalust tutvuda Aserbaidžaani köögi maitsetega juba varem. Sobivaim aeg selleks on Novruz kevadpüha, mis tähistab Aserbaidžaanis uue aasta algust. Kevadpühaks hakatakse valmistuma juba kuu aega enne püha saabumist. Erinevate traditsioonide ja kommete hulka kuulub pidulikke toitude valmistamine. Pidulikul laual on aš, pahlava ja palju muud.

Aserbaidžaani köök on väga mitmekesine toidu valmistamisviiside ja retseptide külluse poolest. On teada vähemalt 2000 Aserbaidžaani rahvusrooga. Toitudes kasutatakse rohkelt maitserohelist ja maitseaineid, mis lisavad toidule aroomi ja iseloomulikku maitset.

Käesolevas töötoas valmistame üheskoos:

  • Aš- pilaff lambalihaga ja kuivatatud puuviljadega
  • Hapukapsas aserbaidžaani moodi
  • Pahlavaa
  • Tee

Kohapeal valminud toite saab töötoa lõpus ise nautida.

Kui võimalik, palume osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Täname!

Õppekavarühm – Koduteenindus
Tutvu õppekorralduse alustega

Aeg

laupäev
2. märts 2024
kell 11.00-15.00

Maht

5 tundi

Hind

30 eurot

Koolitusjuht

Sigre Suurvarik

5887 7165

sigre.suurvarik@kultuur.ee