Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.





Koolist lähemaltKontakt

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Kontakt
Kõik kursused

Tatari köök

Andy Kõrvne

Tatari kööki iseloomustab toitude originaalne valmistusviis, maitseomadused ja omapärane kujundus. Pakutakse põhiliselt sooja sööki, kuid on ka rikkalik pirukate ja kookide valik. Oma kursusel toome väikese ülevaate tatari toitude lemmikutest.

I töötuba   – Päramatsid e. tulpinid,

neljapäeval, 18. oktoobril 2018

Päramatsid on tatari rahvustoit, mis on alati tekitanud elevust kõigis meie sõprades.
Need on väikesed lahtised lihapirukad, mis meenutavad mingil määral gruusia hinkaleid, on väga maitsvad ja  kerge valmistada, kuid nagu ikka on iga toidu juures oma väikesed nipid.

Kutsume teid osalema päramatside töötoas, kus jagame oma oskusi ning oma esivanemate retsepte lihtsa ja maitsva toidu valmistamiseks.

II töötuba – Küpsetiste Kurepesad ja Umaki e. pärmitaignast kuklite valmistamine,

neljapäeval, 15. novembril

Umaki valmistamiseks lastakse pärmitaignal 2 korda kerkida ja küpsetatakse neid õlis, pärast kaetakse tuhksuhkruga ja juurde  pakutakse samovari teed.
Kurepesad kujutavad endast õlis küpsetatud erilisi, linnupesa kujulisi küpsetisi, mille juurde pakutakse kindlasti ka samovari teed.

III Tatari supi töötuba, esmaspäeval, 3. detsembril 

Tatari supi valmistamiseks kasutatakse põhilisel supikana, kuid rikkalikuma maitse saavutamiseks võib lisada ka loomaliha. Supi eripäraks on käsitsi valmistatud nuudlite kasutamine ning klopitud muna peale valamine, mis annab omapärase välimuse ning on väga maitsev.
Töötoa juhendajaks on Andy Kõrvne , kes omab pikaajalist kogemust toitlustuses ja õppinud valmistama tatari toite oma ema kõrvalt.

Aeg

kell 17.30-19.45

I grupp, päramatsid - 18. oktoobril 2018

II grupp, kurepesad ja umakid - 15. novembril

III grupp, tatari kanasupp, - 3. detsembril

Maht

3 tundi

Hind

20 € ühekordne osalemine, kogu kursus 55 eurot

Asukoht

Estonia pst 5a
I korruse õppeköök

Registreeru

Tatari köök

  • Maksja andmed

    Täita kui maksja erineb osalejast
  • Pärast registreerimislehe täitmist ja saatmist väljastab Tallinna Linnakantselei Teile arve e-posti teel õppetasu maksmiseks, mis ühtlasi kinnitab ka Teie registreerumist kursusele.

    Kohtumiseni Tallinna Rahvaülikoolis