Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kestab registreerimine sügiskursustele.



Koolist lähemaltKontakt

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Kontakt
Kõik kursused

Moodsa Eesti köögi meistriklass

Rene Uusmees

Peakokk Rene Uusmees kutsub teid koos endaga moodsat Eesti köögikunsti avastama ning jagab oma mõtteid ja oskusi.

Koolitus sobib sulle, kui tunned huvi Eesti köögi vastu, sind huvitab kõrgetasemelise moodsa Eesti köögikunsti toiduelamuste pakkumine ja kui soovid arendada oma oskusi ning saada inspiratsiooni tulevikuks.

Meistriklassis:
– valmistame ühiselt 3-4 käigulise menüü koos isutekitajatega,
– koos serveerime valmistatud road, degusteerime ja analüüsime,
– restorani MEKK peakokana tutvustab koolitaja oma nägemust moodsast Eesti köögikunstist.

Menüü:
Isutekitajad
– Vürtsikilu
– röstitud kartul
– suitsusaunas suitsutatud seaküljetükk
– hapukoor

Eelroog
– Kolotsi kitsejuustukreem õuna-vahuveinikastmega
– marineeritud peedid ja nuikapsas
– krõbe köömnetega näkkileib
– koriandriga rohkes võis röstitud sarapuupähklid

Pearoog
– Mooritud seakõhuäär
– tahmane petersellijuur
– vürtsidega hautatud porgandid
– pastinaak
– läätsed

Dessert
Karamelliseeritud õunad, krõbe lehtkapsas ja küpsetatud Mardi valgehallitusjuust
 

Koolitajast

Rene on restorani MEKK peakokk. Toiduvalmistamise juures on Rene Uusmehe jaoks alati aukohal kulinaaria põhiväärtused. Moodsat Eesti köögikunsti arendades võtab ta aluseks meie kultuurile juba läbi aegade tuntud klassikalised toiduvalmistamise meetodid täiendades neid tänapäevaste tehnikate ja professionaalsete oskustega nagu moorimine ja suitsutamine.
Rene hindab kõrgelt tooraine värskust ja päritolu ning kasutab võimalikult palju just eestimaist ja mahetoodangut. Ka Tallinna Rahvaülikooli koolitusele valib Rene kõik toorained hoolikalt ise.

Lisaks kokandusharidusele on Rene läbinud erialaseid koolitusi Belgias, Hispaanias ja Šveitsis. Teda on muuhulgas tunnustatud Mare Balticum Trophy I kohaga aastal 1997 ja ta oli Bocuse d’Or Eesti kandidaat 2010. a.

Aeg

Laupäev, 30. september
kl 11 - 14

Maht

4 akadeemilist tundi

Hind

65 eurot

Asukoht

Estonia pst 5a
I korruse õppeköök

Registreeru

Moodsa Eesti köögi meistriklass

  • Maksja andmed

    Täita kui maksja erineb osalejast
  • Pärast registreerimislehe täitmist ja saatmist väljastab Tallinna Linnakantselei Teile arve e-posti teel õppetasu maksmiseks, mis ühtlasi kinnitab ka Teie registreerumist kursusele.

    Kohtumiseni Tallinna Rahvaülikoolis