Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Tallinna Rahvaülikool

Usume elukestvasse õppesse. Pakume teoreetilisi ja praktilisi kursusi erinevates eluvaldkondades.

Kestab registreerimine sügiskursustele.



Koolist lähemaltKontakt

Estonia pst 5a
630 6508  ∕  5690 1707

Vene tn 6
644 1149  ∕  5887 7165

info@kultuur.ee

Kontakt
Kõik kursused

Kokkame koos Eerikaga

I   30. jaanuar – filotaigna koolitus

Imeõhukese filotaigna kodumaa on Kreeka. Sellega on rohkem tegemist kui ükskõik millise teise taignaga. Filotainas asendab suurepäraselt lehttainast, sisaldades ka vähem rasva. Meie õpime, kuidas teha filotaignast nii soolaseid kui magusaid küpsetisi.

Valmistame:
• filotaignarulli lihaga
• õunastruudlit

II 21. veebruar – pardiliha on väärika pidusöögi kroon  

 

Valmistame:

• ahjus küpsetatud pardikoibi kartuli-selleri püreega.
• kanarulaadi
• mustikakooki jäätisega

 

 

III 15. märts – mereannid 

Poelettidel  näeme erinevaid mereande nii värskete kui külmutatutena. Nende valimine ja valmistamine tundub keeruline ning vägisi tuleb pähe mõte, et ma ei saa hakkama.
Leiame koos lahenduse.

Valmistame:

• sinimerekarpe valges veinis
• tiigerkrevette  salatipadjal

IV 4. aprill – jäätis

Jäätis on laste ja täiskasvanute lemmik. Teaduslikult on tõestatud, et jäätise söömine tekitab õnnehormoone😊 Kiiret abi pakuvad poeletid, aga erilisemad sündmused vajavad erilisemat jäätist. Rääkimata sellest, et kodune jäätis sisaldab vähem suhkrut ja rohkem maitseid. Selle koolituse pühendame jäisetele ahvatlustele.

Valmistame:
• vaniljejäätist
• karamellijäätist
• maasika-basiilikusorbetti

V 18. aprill – krepid

Krepid on prantsuse köögi armastatud suupisted, kuna nad küpsevad kiirelt ja maitsevad kõigile.
Kõige tavalisematest toiduainetest nagu jahu, munad ja piim  valmib kiirelt maitsemeele hellitaja. Sinna juurde teeme magusad või soolased täidised. Muidugi sööme need kohe ära, sest kõige paremini maitsevad krepid kuumalt. Bon appetit!

Valmistame:
• kreppe suitsulõhe-toorjuustukreemiga ja punase kalamarjaga
• vanillikreppe maasikamoosiga ja vahukoorega
• krepivormi aprikoosidega

Juhendaja Eerika Ossaar on olnud mitu aastat kokkajate klubi eestvedaja. Toiduvalmistamine on olnud tema suur hobi ja kirg. Eerika on korraldanud oma lähedastele ja sõpruskonnale erinevaid kokkamisõhtuid. 2013. aastal toimusid TÕN-i (täiskasvanud õppija nädal) raames Jüris kokandusõhtud, kus Eerika osales koolitajana. Sellest ajast sai alguse kokkajate klubi. Oma kursuste ettevalmistamisel arvestab Eerika sellega, et inimestel on väga kiire elutempo ja tihti ei jätku piisavalt aega köögis mässamiseks. Kokakursuste raames teeme koostööd nutika kokkaja abilisega – kodutarvete kauplusega Apelsin. Kae, mida seal kõike pakutakse siit!  Vaata ka Eerika Facebooki lehele”Kirjud Põlled” ja kodulehele.

Aeg

kell 17.30 - 20.30

I grupp: 30. jaanuaril 2018 - filotaigna koolitus

II grupp: 21. veebruaril- pardiliha koolitus

III grupp: 15. märtsil - mereannid

IV grupp: 4. aprillil - jäätis

V grupp: 18. aprillil - krepid

Maht

4 tundi

Hind

30 € ühekordne osalus

Maksumus sisaldab kõiki tööks vajalikke vahendeid.
Hinna sisse kuulub söök ja joogivalik, mis arvestab roogade olemust ning pakub avastamisrõõmu.

Grupis on kuni 12 kursuslast.

Asukoht

Estonia pst 5a
I korruse köök

Registreeru

Kokkame koos Eerikaga

  • Maksja andmed

    Täita kui maksja erineb osalejast
  • Pärast registreerimislehe täitmist ja saatmist väljastab Tallinna Linnakantselei Teile arve e-posti teel õppetasu maksmiseks, mis ühtlasi kinnitab ka Teie registreerumist kursusele.

    Kohtumiseni Tallinna Rahvaülikoolis